איך בוחרים עורך דין הסכם ממון?

הסכם ממון הינו חוזה שעוסק בפן הכלכלי והוא מוסכם על ידי בני הזוג. ההסכם מתאים לבני זוג שמעוניינים להתחתן ולבני זוג שמעוניינים להימצא תחת ההגדרה של "ידועים בציבור". כמו כן, מתאים הסכם הממון לזוגות שמעוניינים להסדיר את הזוגיות באמצעות תעודת זוגיות.

הסכם הממון כולל את כל העניינים שנוגעים לרכוש של בני הזוג כך שמטרתו היא להבטיח שבמידה שבני הזוג ייפרדו יהיו ענייני הממון מוסדרים ולא יתפתחו מחלוקות בנוגע לנושא. באמצעות ההסכם ברור מהו הרכוש האישי של כל צד כאשר אותו רכוש יישאר בבעלותו גם במקרה של פרידה. הסכם הממון מסדיר גם את העניינים שנוגעים לרכוש המשותף כאשר לבני הזוג יהיו זכויות שוות ברכוש ששייך לשניהם.

מהם הנושאים שכלולים בהסכם ממון?

הסכמי ממון עוסקים ברכוש שצבר כל אחד מבני הזוג עד להתחלת החיים המשותפים וברכוש שנצבר לאחר תקופת הנישואין. כמו כן, עוסק ההסכם ברכוש שנצבר תקופה קצרה לאחר שבני הזוג חתמו על ההסכם – רכוש זה יכול להיות אישי או משותף. בנוגע לרכוש שנצבר על ידי בני הזוג בתקופת הנישואין צריכים בני הזוג להחליט האם אותו רכוש יחולק בהתאם למידת ההשקעה של כל אחד מהצדדים, האם הוא יהיה שייך לאחד הצדדים או האם הוא יהיה משותף.

איך בוחרים עורך דין הסכם ממון?

למה כדאי לערוך הסכם ממון?

הסכם ממון מאפשר לבני הזוג להסדיר את כל נושא חלוקת הרכוש בצורה שמתאימה להם באופן אישי. במילים אחרות – ההסכם לא צריך להיקבע בהתאם לחוק. יש לדבר חשיבות רבה שכן החוק כללי ביותר ולא תמיד מספק מענה לצרכיו של כל אחד מהצדדים.

באמצעות הסכם הממון ניתן להסדיר את הנושא הכלכלי בטרם נכנסים לתקופת הזוגיות. הסכם הממון יכול גם לסייע לזוגות שחושדים שיש לבן או לבת זוגם אינטרס כלכלי מסוים, הנכונות לחתום על ההסכם מוכיחה אמינות כך שהוא עשוי להפחית את המתחים שעלולים לסוב או להירקם בנוגע לנושא הכלכלי.

מתי ניתן לנסח ולקבל אישור על ההסכם?

את הסכם הממון ניתן לנסח ולהסדיר לפני תחילת החיים המשותפים, לפני החתונה או אחרי החתונה. למרות שניתן לנסח ולהסדיר את ההסכם לאחר הכניסה לחיים משותפים, כדאי לדאוג לדבר לפני כן, הסיבה לכך היא שפרידה או גירושין מעוררים תחושות קשות שעלולות לגרום לבני הזוג לנהוג בניכור ולא להתחשב זה בזו, כאשר בתחילת החיים המשותפים ה"רוחות רגועות" ובני הזוג נמצאים בשלב בו הם קשובים יותר זה לזו ומאמינים בעתידם הזוגי.

סיבה נוספת שהופכת את החתימה על הסכם הממון בטרם הכניסה לחיים המשותפים לכדאית יותר מאשר חתימה לאחר הכניסה לחיים המשותפים, היא שלפני הנישואין אפשר לאשר את ההסכם אצל נוטריון ולא צריך לפנות לערכאות שיפוטיות – זאת בניגוד להסכם ממון שנערך בין בני זוג שעתידים להתחתן או בני זוג שכבר נישאו.

איך בוחרים עורך דין הסכם ממון?

עורך דין שמתמחה בהסכמי ממון יהיה בעל ידע וניסיון נרחב בדיני משפחה. על עורך הדין לכלול בהסכם את כל הפרטים – גם הפרטים שנראים כביכול קטנים וזניחים ביותר ועליו לנסח את ההסכם בצורה שלא משתמעת לשתי פנים כך שכל העניינים שיוסדרו בו יהיו ברורים לחלוטין.

עורך דין שמתמחה בהסכמי ממון יהיה בקיא בניסוח הסכמי ממון מגוונים, ביניהם: הסכמי ממון בין זוגות בטרם נישואין, הסכמי ממון בין זוגות נשואים, הסכמי ממון של ידועים בציבור, הסכמי ממון סטנדרטים והסכמים מורכבים במיוחד. כמו כן, יוכל עורך הדין לספק ייעוץ מקצועי בנוגע להסכמי ממון קיימים ויספק ייצוג בנוגע להסכמי ממון בבתי המשפט. מעבר לזאת, צריך עורך דין שמתמחה בהסכמי ממון להישאר עם היד על הדופק בנוגע לתחום, לדעת כיצד לנהל משא ומתן, להיות רגיש, לדעת כיצד לגשר בין צדדים ולהיות קשוב לבני הזוג.

עורך דין שמתמחה בהסכמי ממון ינסח הסכם שמכבד ושומר על האינטרסים של שני הצדדים, הסכם זה יעמוד בקריטריונים של בית המשפט. במידה שהסכם ממון אינו עומד בקריטריונים, עשוי בית המשפט לבטל את ההסכם (למשל במקרים בהם אחד הצדדים הטעה או כפה את ההסכם על הצד השני). עורך דין מקצועי שמתמחה בתחום יסביר לצדדים באופן ברור על אילו הסכמות הם חותמים כך שלא ייווצרו אי הבנות שיובילו לבעיות בהמשך.

ֿעדיין מתלבטים איך בוחרים עורך דין הסכם ממון?  צרו קשר ואנחנו נעמוד לשירותכם בכל עת!