תיאום הורי

תיאום הורי הוא שירות שניתן להורים שנמצאים בתהליך הגירושין. המטרה של השירות היא לסייע להורים לשתף פעולה ולהגיע לפשרות והבנות בנוגע לסוגיות שונות שקשורות לגידול הילדים.

שירות התיאום ההורי החל את דרכו בשנות ה-90 בארה"ב מתוך הבנה שבמקרים בהם ההורים מסוכסכים, הפסיכותרפיה הרגילה אינה מספקת ורבים מהם שבים אל בית המשפט כאשר המצב הבעייתי לא נפתר, כתוצאה מכך הסכסוך ממשיך והילדים סובלים מהעימותים המתמשכים. באמצעות התיאום ההורי ניתן למצוא פתרונות שמפחיתים את הגורמים הבעייתיים, להפחית את הפגיעה בילדים ולהוציא אותם מהמלכוד.

תיאום הורי – דרך יעילה למניעת קונפליקטים במהלך הגירושין

פעמים רבות משתמשים ההורים שנמצאים בקונפליקט מתמשך במהלך הגירושין בבתי המשפט ובפקידי הסעד. ההורים טוענים שהמטרה שלהם היא להגן על הילדים אך התוצאה של ההתנהלות הלקויה היא שהילדים נפגעים בצורה קשה.

באמצעות התיאום ההורי ניתן למצוא את הדרכים שיפחיתו את החיכוכים כאשר הפתרונות יסייעו בהוצאת הילדים ממעגל הסכסוכים. באמצעות התהליך שמתמקד בילדים ובצרכים שלהם ולא ביחסים בין ההורים, ניתן לנהל את המשבר בצורה יעילה ונכונה.

זקוקים לעו"ד גירושין? צרו איתנו קשר באתר 

תיאום הורי

כיצד מתנהל תהליך התיאום ההורי?

התיאום ההורי מתבצע על ידי שני מתאמים שעובדים עם ההורים. המתאמים עברו הכשרה לטיפול, מחזיקים בידע בגישור ובידע בחוקים הרלוונטיים. כמו כן, המתאמים ניחנים ביכולת למצוא פתרונות יצירתיים, מבינים היטב את היחסים המורכבים שנוצרים בין בני זוג שנמצאים בתהליך גירושין קשה, מסוגלים להתמודד עם משברים בגירושין ומנוסים בטיפול במקרים של ניכור הורי, זוגות במשבר ואלימות.

במהלך הטיפול ישנם 15 – 20 מפגשים משותפים כאשר בתחילת התהליך מתקיימת פגישה עם כל הורה בנפרד. במסגרת התהליך ההורים חותמים על גבי הסכם שמגדיר את אופן העבודה ואת המחויבות שלהם לתהליך.

בכל אחת מהפגישות ישנו שימוש בכלים יעילים שפותחו עבור מציאת פתרונות למקרים של הורים שנמצאים בקונפליקט. במהלך הפגישות מתקבלות הסכמות, ההסכמות הללו נרשמות וההורים חותמים עליהן. כל התהליך מתמקד בהצבת הילדים במרכז ויצירת פתרונות שמיטיבים עימם.

למי מיועד התיאום ההורי?

התיאום ההורי מיועד להורים שנמצאים בקונפליקט סבוך ביותר כאשר הקונפליקט נמשך למרות הסכם הגירושין ולמרות ההחלטות שהתקבלו על ידי בית המשפט. הורים שזקוקים לתיאום הורי אינם מצליחים לשתף פעולה ולפעול בהתאם להחלטות שהתקבלו.

פעמים רבות מתלווים לתהליך הגירושין רגשות קשים כגון: תחושת כישלון, כעס, תסכול ואשמה. במקרים בהם הצדדים לא מתמודדים עם הרגשות הקשים ולא נעזרים בטיפול יעיל וממוקד, הם עשויים להרגיש חוסר ביטחון לצד תחושת חוסר איזון, כאב וחוסר אונים. ההצפה הרגשית, המתחים, החרדות והכעסים גורמים לצדדים להשליך את הרגשות הקשים אחד על השנייה ובסופו של דבר הם לא מצליחים להמשיך בחייהם, נפגעים ופוגעים בילדים.

באמצעות סיוע חיצוני של מטפלים אובייקטיביים שמקשיבים לצדדים ומגלים אמפתיה וסבלנות, ניתן לעזור להורים לקבל את המציאות, להפחית את הקונפליקט ולשפר את שיתוף הפעולה. כמו כן, יכולים המטפלים לסייע בשיפור התקשורת, לסייע להורים להתמקד בטובת הילדים, לעזור להורים לפעול בהתאם להחלטות שהתקבלו על ידי בית המשפט, לערוך מעקב אחר ביצוע ההסכמים שנוגעים לילדים ולסייע לילדים לחיות באווירה טובה ובריאה ולא להיות כלואים בין ההורים.

תיאום הורי

היתרונות של תהליך התיאום ההורי

לתיאום ההורי יש יתרונות רבים. ראשית – מסייע התיאום ההורי להורים: התיאום ההורי מפחית את היקף הדיונים בבית המשפט, מסייע להורים לפתור בעיות שגרתיות בנוגע לילדיהם ומסייע להורים ליישם את ההחלטות שהתקבלו על ידי בית המשפט.

שנית – התיאום ההורי מסייע לבית המשפט: התיאום ההורי מפחית את מספר הדיונים, מסייע למשפחות קשות למצוא פתרונות אפשריים, משפר את שיתוף הפעולה בין ההורים ומאפשר ביצוע מעקב ויישום ההחלטות שהתקבלו על ידי בית המשפט.

שלישית –  מסייע התיאום ההורי לילדים: התיאום ההורי מפחית את רמת המתח ואת קונפליקט הנאמנות (הילדים נמצאים בין הוריהם כאשר בחלק מהמקרים ההורים דורשים מהם לבחור צד), מאפשר לילדים לגדול עם שני הורים שפעילים בחייהם ותורם בהסתגלות למציאות המשתנה.

תהליך התיאום ההורי גורם לשינוי בתקשורת של ההורים. באמצעות התהליך ניתן לפתור את הבעיות באופן יעיל ובזמן קצר יותר מאשר ללא תיאום הורי.

השיפור שחל בתקשורת של ההורים תורם בהפחתת הנזקים שנגרמים לילדיהם. כמו כן, ההורים מצליחים להעביר מסר חשוב לילדים – המסר הוא שההורים יכולים להיפרד אך הם עדיין ממשיכים להיות הורים והם מציבים את הצרכים של הילדים במרכז ולא מערבים אותם בבעיות שלהם.

נוסף על כך, הילדים רואים שההורים שלהם משקיעים את האנרגיות בחיפוש פתרונות יעילים שייטיבו עימם ולא בניסיונות להגיע להכרעה בנוגע למי מהם צודק.

אולי יעניין אתכם לקרוא על: