הסכם ממון לאחר החתונה

הסכם ממון הוא הסכם שמסדיר את ענייני הרכוש בין בני הזוג. כמו כן, יכול ההסכם לכלול נושאים רלוונטיים נוספים, כמו למשל: דמי מזונות, משמורת ילדים וכל נושא אחר שקשור לחייהם המשותפים של בני הזוג.

באמצעות הסכם הממון ידעו הצדדים כיצד הרכוש יתחלק ביניהם מבעוד מועד ויסדירו נושאים נוספים שעלולים להוביל לחיכוכים במקרה של גירושין. הסדרת הנושאים תוכל למנוע הגעה לבית המשפט וכניסה למאבק משפטי.

מדוע עדיף לחתום על הסכם ממון לפני החתונה?

הסכם ממון אחרי נישואין דומה בתכניו להסכמי ממון אחרים. ברוב המקרים, רצוי לערוך את ההסכם לפני החתונה, שכן בתקופה זו בני הזוג נמצאים בשיאו של הקשר הזוגי ורוצים להיטיב זה עם זו. במקרים בהם הקשר מתערער במהלך הנישואין, עשוי כל צד להתרכז בעיקר באינטרסים של עצמו ולחשוב פחות על הצד השני.

ישנן סיבות נוספות שבגללן עדיף לחתום על הסכם ממון לפני נישואין: באמצעות חתימה על ההסכם ניתן לזהות בן זו חמדן שרוצה להתחתן בעיקר כדי ל"נגוס" ברכושו של בן הזוג השני שנמצא במצב כלכלי טוב ממנו. כמו כן, יכול הסכם הממון למנוע סחטנות במקרה של גירושין. נוסף על כך, יכול הסכם הממון להגן על הנכסים של הצדדים במקרה של נישואין שניים.

למרות הסיבות שצוינו וסיבות אחרות, חשוב לזכור שבכל מקרה שהוא – בין אם בני הזוג עורכים את הסכם הממון לפני הנישואין או לאחר החתונה – לאחר קבלת אישור של דיין בית המשפט, ההסכם יהיה זהה להסכם ממון אחר.

הסכם ממון לאחר החתונה

מה עשויות להיות הסיבות לכך שבני הזוג לא חתמו על הסכם ממון לפני החתונה?

חלק מהזוגות לא חותמים על הסכם ממון משום שהנושא נדחק לצד בשל ארגון החתונה והמשימות הרבות שקודמות לה. במקרים אחרים, מתעוררות מחלוקות בנוגע להסכם הממון ובני הזוג מחליטים לערוך אותו לאחר שהם יתחתנו. במקרים מסוימים, בני הזוג אינם מודעים לחשיבותו של הסכם ממון. כמו כן, עשויים בני הזוג לחשוב שההסכם פוגע ברומנטיקה או אפילו לא להיות מודעים לכך שניתן לחתום על הסכם ממון. כמובן שישנם מקרים בהם אחד הצדדים מתנגד לעריכת ההסכם (מצב זה עשוי לעורר סימני שאלה).

עריכת הסכם ממון – פנייה לעורך דין שמתמחה בדיני משפחה

עריכת הסכם ממון בין בני זוג צריכה להתבצע בעזרת עורך דין שמתמחה בדיני משפחה ומנוסה בעריכת הסכמי ממון. עורך הדין ינסח את ההסכם באופן מדויק כך שהוא יסדיר את כל הנושאים הרלוונטיים, יתאים את ההסכם למצבם של בני הזוג ויגן על האינטרסים והזכויות של הצדדים.

כמו כן, יספק עורך הדין הסברים, יענה על שאלות ויעזור לבני הזוג למצוא פתרונות עתידיים למחלוקות שעשויות להתעורר במקרה של גירושין.

לאחר עריכת ההסכם וחתימתם של שני הצדדים, יגיש עורך הדין את ההסכם לבית המשפט לענייני משפחה או לבית הדין הרבני כדי שהוא יקבל אישור ותוקף. קבלת אישור מבית המשפט חיונית ביותר. המטרה של קבלת האישור היא לוודא שבני הזוג חתמו על ההסכם מרצונם החופשי. כדי לקבל את האישור, על שני הצדדים להגיע לבית המשפט. במקרים בהם קיימת עילה מוצדקת להיעדרות של אחד הצדדים, ניתן לקבל אישור גם במצב בו רק אחד מהצדדים מופיע.

הסכם ממון לאחר החתונה

האם ניתן לבטל הסכם ממון?

לאחר שבני הזוג חתמו על הסכם הממון וההסכם קיבל תוקף משפטי, מסתיים הדיון בנושא. יחד עם זאת, במקרה שישנו פגם בהסכם, יהיה ניתן לבטל אותו. במקרה שקיים רצון לבטל את ההסכם, יש לפנות אל עורך דין שמתמחה בדיני משפחה. עורך הדין יבחן את המקרה באופן מקיף, יבדוק האם קיימת עילה מוצדקת לביטולו של ההסכם ויספק חוות דעת.