גירושין ברבנות – על התהליך והסיבות לגירושין

גירושין ברבנות יכולים להתקיים רק כאשר בני הזוג מגיעים להסכמה בנוגע לגירושין. במקרים בהם אין הסכמה בין בני הזוג, עשוי הצד שמעוניין בגירושין להפעיל סנקציות כדי לגרום לצד שמסרב להתגרש להסכים להתגרש.

תביעת גירושין בבית הדין הרבני נקראת: "תביעה לגט" כאשר התובע יכול להוסיף תביעות שנוגעות לתחומים אחרים כמו: משמורת והסדרי ראיה, חלוקת רכוש ומזונות. יש לציין שרק בית המשפט הרבני רשאי לדון בתביעות לגט. כמו כן, חשוב לדעת שגם במקרים בהם בני הזוג מסכימים בנוגע לגירושין יכול כל צד להגיש תביעה בנוגע להסדרי ראיה, משמורת, מזונות ונושאים רלוונטיים נוספים.

מרוץ סמכויות – הראשון שמגיש את התביעה לגירושין מנצח במרוץ

במקרים בהם התביעה (שמכונה בשם: "כריכה") עומדת בכללים, לא יוכל הצד הנתבע להגיש תביעות לבית המשפט לענייני משפחה, הסיבה לכך היא שבית הדין הרבני מחזיק בסמכות לדון בתחומים שנכרכו במסגרת התביעה לגירושין. במילים אחרות – מדובר על מרוץ בין בית המשפט הרבני ובין בית המשפט לענייני משפחה, כאשר ברוב המקרים קובע הצד שמגיש את התביעה הראשונה היכן יערך הדיון.

גירושין ברבנות

סיבות לגירושין ברבנות – סיבותיה של האשה וסיבותיו של הגבר

ברור לכל כי כל בני הזוג ובני הזוג הנשואים מתמודדים עם מחלוקות, אך במקרה של בני זוג שמחליטים להתגרש ברבנות עשוי בית המשפט לסייע במקרים בהם מועלות טענות מסוימות.

הטענות שמועלות בבית המשפט הרבני במסגרת תביעות גירושין הינן רבות ומגוונות. אשה שמגישה תביעת גירושין יכולה לטעון למשל שהיא מעוניינת להתגרש משום שבעלה סובל מאימפוטנציה, מסרב לקיים עמה יחסי מין או שהיא גילתה בו מומים לאחר הנישואים. כמו כן יכולה האשה לטעון שבעלה מתעלל בה, האלימות יכולה להיות נפשית או פיזית. סיבות אחרות להגשת התביעה יכולות להיות אי פרנסה, התמכרות, הימורים או בגידה. סיבה אחרת שיכולה להיות היא שהנישואין לא היו מותרים לפי הדת או שלא קיים סיכוי להגיע למצב של שלום בית.

כפיית גירושין / כפיית גט

מהצד השני יכול הגבר לטעון שהוא גילה באשה מומים, שהאשה מתעללת בו מבחינה נפשית או פיזית, שהאשה מסרבת לקיים עמו יחסי מין, שהאשה עקרה, שהאשה בגדה או לא נהגה בצניעות, שהיה אסור לשניים להתחתן לפי הדת, שהאשה סובלת מהתמכרות, שאין סיכוי לשמור על שלום בית וסיבות נוספות.

הפעלת סנקציות – כשאחד הצדדים מסרב לתת את הסכמתו לגירושין

כפי שצוין – במידה שאחד הצדדים מעוניין להתגרש והצד השני אינו מסכים לתת את הגט, רשאי בית הדין הרבני להפעיל סנקציות כדי לגרום לצד שמתנגד לתת גט להסכים להתגרש.

בין הסנקציות שבית הדין הרבני רשאי להפעיל ניתן לציין: שלילת רישיון נהיגה והגבלת תחום התעסוקה – בית המשפט יכול למנוע מהמסרב לעסוק במשרות ציבוריות. נוסף על כך, רשאי בית המשפט למנוע מהמסרב לצאת מהארץ, לאסור אותו לתקופה ממושכת ולחייבו במזונות גבוהים. כמו כן, רשאי בית הדין לחייב את הצד המסרב להסכים לתת גט במקרים בהם אותו צד הפר תנאים לשמירה על שלום בית.

גירושין ברבנות – להצליח לסיים את הנישואין

במקרים בהם אחד מבני הזוג לא מסכים להתגרש והצד השני מעוניין בגירושין פועל בית המשפט בדרכים שונות שמטרתן לכפות על הצד שמסרב להתגרש לתת את הסכמתו לגירושין. מכיוון שמדובר על תהליך מורכב שדורש הצגת סיבות לגיטימיות וניסוח הסיבות בצורה משפטית, ברורה וחד משמעית, יש לפנות אל עורך דין גירושין מקצועי שצבר ניסיון ויודע כיצד להתנהל ולסייע לצד שמעוניין להתגרש לקבל את מבוקשו ולסיים את הגירושין.