גירושין בהריון – איך ניתן לעבור את זה ביחד?

תהליך הגירושין אף פעם אינו קל, ולעבור גירושין בהיריון מקשה עוד יותר על התהליך. גופה של האישה שעובר שינויים מרחיקי לכת, השינויים ההורמונליים שגורמים בין היתר למצבי רוח לא נעימים יחד עם ההכרה בכך שהנישואין מגיעים לקיצם הופכים את החוויה למורכבת ביותר.

לפי ההלכה גירושין בהריון תקפים אך במקרים בהם מוגשת תביעה לגירושין יבקשו השופטים לדחות את קבלת ההחלטה בנוגע לגירושין לתקופה שלאחר הלידה. ברוב המקרים יתבקשו בני הזוג לנסות להגיע להסכמות, הסיבה לכך היא שלטענת הרבנים עשויים הסכסוכים להיות תוצאה של מתח שנובע מהשינויים ההורמונליים שחלים בגופה של האישה.

גירושין בהריון

במקרים בהם בני הזוג מחליטים להתגרש ומגישים בקשה עם הסכם חתום – בקשה שמעידה על כך ששניהם מעוניינים בגירושין, יאשר להם בית הדין הרבני את הגירושין, אך כפי שצוין – במידה שרק אחד מבני הזוג מעוניין להתגרש, יהיה עליו להגיש את התביעה לבית המשפט לענייני משפחה או לבית הדין הרבני, במצב זה יחליט בית המשפט לדחות את הגירושין לתקופה שלאחר הלידה.

מה כולל הסכם גירושין בהריון?

בגירושין בהריון בית המשפט מכיר בהסכמי משמורת וראיה עוד לפני שהתינוק נולד. הסכם מסודר יסדיר את נושאי המשמורת, הסדרי הראיה והמזונות, ההוצאות הרפואיות הרבות והוצאות נוספות. תשלומים אלו נחוצים לאשה במהלך ההיריון ולאחר ההיריון. במקרים בהם תשלום המזונות יקבע לפני הלידה הוא ישולם לאחר הלידה. כמו כן, לא תוכל האישה לדרוש משמורת לפני שהעובר נולד.

במידה שההסכם לא נחתם, האישה יכולה להגיש תביעה למזונות במהלך ההיריון. התביעה למזונות תוגש לבית הדין לענייני משפחה. במהלך התביעה למזונות רשאי בית המשפט לענייני משפחה לחייב את האב להשתתף בעלויות הבדיקות הרפואיות שהאישה מבצעת במהלך ההיריון.

סוגיה חשובה שיש לבדוק היא סוגיית האבהות. כשאשה נשואה נכנסת להריון נחשב הילד לילדו של הבעל כך שהאבהות של הבעל מקבלת תוקף גם אחרי שבני הזוג מתגרשים, מכיוון שכך, זכאי האב לקבל מידע בנוגע לבדיקות שבוצעו על ידי האישה ויש לו אחריות כלפי התינוק, אחריות זו קשורה לכל הנושאים שמוסדרים בהסכם הגירושין, ביניהם: משמורת, הסדרי ראיה ומזונות.

במקרים בהם הסכם הגירושין כבר נוסח ורק לאחר מכן מתגלה שהאישה בהיריון יש צורך בהוכחה שהבעל הוא האב. כמו כן, יש צורך בהסכמה של האב או בהסכם אבהות. בהמשך יש לכתוב הסכם שנוגע למשמורת, הסדרי הראיה ותשלום המזונות.

תביעת גירושין- על התהליך המורכב

נישואים שניים לאחר גירושין בהריון

במקרים בהם האישה התגרשה מבעלה שהוא אבו של העובר ונמצאת במהלך ההיריון, יחולו עליה תנאים שנקבעו על ידי ההלכה. בין התנאים הללו ניתן לציין את תקופת הצינון שנמשכת בדרך כלל 3 חודשים, תקופה זו נספרת מהמועד בו ניתן הגט עד הזמן בו האישה מקיימת יחסי מין עם בן זוג אחר. המטרה של הקביעה היא למנוע חשד בנוגע לזהות של האב, קביעה זו נראית חסרת ביסוס שכן אפשר בקלות לבדוק את זהותו של האב על ידי בדיקות, אך הסיבה לקביעה שונה ונובעת מהיבטים חברתיים ומוסריים. לאחר תקופת הצינון נכנס לתוקף מעמד האבהות ועל האב לשאת בתשלום המזונות.

קבלת סיוע מעורך דין גירושין

תהליך הגירושין הינו תהליך מורכב שהופך להיות טעון עוד יותר במקרים של גירושין בהיריון. כדי להפחית את המחלוקות בין בני הזוג, להצליח להגיע להסכמות ולאפשר לבני הזוג להמשיך בחייהם חשוב לפנות אל עורך דין משפחה שעוסק גם בגישור גירושין.

סיועו של עורך דין משפחה מקצועי ובעל ניסיון בגישור גירושין יסייע במניעת תביעות בהמשך. במקרים בהם הגישור לא מצליח יכולים הצדדים לפנות לבתי המשפט. חשוב לציין שהפנייה לגישור וקיום מספר ישיבות עם מגשר גירושין היא חלק מהחוק, בני זוג שמצליחים להתגרש בעזרת מגשר גירושין ימנעו מאבקים בבית המשפט ויתרמו לקשר ביניהם שכן תקשורת פתוחה וכבוד הדדי הינם חלק בלתי נפרד מתפקוד משותף כהורים.

אולי יעניין אתכם לקרוא –