הורות משותפת ללא זוגיות

הורות משותפת ללא זוגיות

שנים רבות נאבקה קהילת הלטה"ב על זכויותיה הבסיסיות. רק במהלך השנים האחרונות הצליחה הקהילה, למעט הקהילה הטרנסג'נדרית, לקבל זכויות בסיסיות בתחומים שונים, ביניהם גם הזכות להורות.

תודות למדע שהתפתח בצורה ניכרת עם חלוף השנים, היום ניתן להפוך להורים בדרכים שונות. אחת הדרכים שמאפשרות לאנשים להפוך להורים יכולה להתבצע באמצעות פונדקאות. דרך אחרת יכולה להתבצע באמצעות תרומת זרע. כמו כן, ניתן לאמץ ודרך אחרת היא לקיים הורות משותפת. הורות משותפת מתבצעת באמצעות הסכם הורות ללא זוגיות.

מהו הסכם הורות ללא זוגיות?

הסכם הורות ללא זוגיות הוא כשמו – הסכם שנערך בין אנשים שמעוניינים להפוך להורים אך אינם נמצאים בזוגיות זה עם זה. הסכם הורות מיועד לשני פרטים, שלושה פרטים או ארבעה פרטים. ההורים יכולים להיות גבר ואשה, בני זוג ואדם יחיד או זוג נשים וזוג גברים. דוגמאות למצבים אלו יכולות להיות למשל: אשה לסבית שמקיימת הורות משותפת עם גבר סטרייט או הומו, זוג הומואים שמקיימים הורות משותפת עם אשה סטרייטית, זוג הומואים שמקיימים הורות משותפת עם לסבית או גבר שמקיים הורות משותפת עם זוג לסביות. חשוב להדגיש שלמרות שברוב המקרים מתקיימת הורות ללא זוגיות בקרב לסביות והומואים, פונים גם הטרוסקסואלים לאפיק של הורות ללא זוגיות.

הורות משותפת ללא זוגיות

להגשים את החלום ולהפוך להורים גם ללא זוגיות

הסכם הורות ללא זוגיות מאפשר לאנשים להגשים את חלומם ולהביא ילד לעולם בלי להינשא או לקיים קשר זוגי זה עם זה. חלק מהאנשים אינם מצליחים או אינם מעוניינים לקיים זוגיות בשל סיבות שונות. יחד עם זאת, רוצים אותם אנשים להיות הורים בכל ליבם, מכאן שמדובר על הסכם מבורך. חשוב לציין שבמקרה של הורות משותפת, הגבר והאשה הם ההורים הגנטיים ושניהם מהווים אפוטרופסיים טבעיים לילד. כמו כן, שני ההורים מחזיקים בזכויות וחובות ועליהם לדאוג לכל הצרכים של הילד כאשר בחלק מהמקרים הזכויות אינן שוות.

בראש ובראשונה – כבוד הדדי

הורות מושתת על כבוד הדדי. כבוד הדדי הוא הבסיס לגידול ילד משותף ובדיוק כמו כל זוג אחר – חייבים אנשים שמקיימים הורות משותפת לכבד אחד את השני ולקיים קשר של ידידות.

הורות משותפת ללא זוגיות

הסכם הורות משותפת משתנה בהתאם לרצונם של ההורים. ההורים יכולים להחליט שהילד יגדל אצל האשה והגבר יבקר אותו 3 פעמים בשבוע או לקבוע כל הסדר אחר שמתאים להם. ההסכם ייערך וייחתם לפני לידתו של הילד ויציב את טובתו של הצאצא במרכז.

הנושאים שיש לכלול בהסכם הורות משותפת ללא זוגיות

בין הנושאים שיש להסדיר בהסכם הורות משותפת ללא זוגיות, ניתן לציין את הזכויות של כל אחד מהצדדים, היחסים בין ההורים ובין בני הזוג שלהם, ענייני רכוש, תקופת ההיריון, הבדיקות שיש לבצע והלידה.

כמו כן, על ההסכם לכלול את הנושאים הבאים: הסדרי הורות, זמני שהייה של הילד עם כל הורה ועם אנשים אחרים, שם הילד, חיסונים, האם תתקיים משמורת משותפת ואם כן – כיצד היא תתקיים. כמו כן, צריך ההסכם לכלול את הנושאים: משמורת במקרה של פטירה חלילה של אחד הצדדים, חופשות, נסיעות לחו"ל, חגים, מזונות, חסכונות לילד, ציפיות של כל אחד מההורים, הוצאות בריאותיות וחינוכיות, כיצד לפעול במקרה של מחלוקות בין הצדדים ונושאים נוספים.

עריכת הסכם הורות משותפת ללא זוגיות וקבלת תוקף משפטי

חשוב מאוד לדון מבעוד מועד בכל הנושאים שקשורים להבאת ילד לעולם. רצוי מאוד להתייעץ עם בעל מקצוע שמתמחה בנושא ולא להשתמש בהסכם הורות משותפת שנמצא ברשת.

ההסכם חייב להתאים לצדדים באופן אישי, להסדיר את כל הנושאים הרלוונטיים ולהתאים לחוקים שקיימים בימינו.

על הסכם הורות משותפת חותמים הצדדים בנוכחותו של עורך דין. חשוב מאוד לבחור בעורך דין שמתמחה בדיני משפחה וצבר ניסיון בעריכת הסכם הורות משותפת ללא זוגיות. לאחר עריכת ההסכם וחתימת הצדדים, יש להגיש את ההסכם לבית המשפט לענייני משפחה לצורך קבלת אישור.

עוד באתר:

הסכם הורות משותפת

משמורת משותפת ומזונות

Default
המשך לעוד מאמרים שיוכלו לעזור...
5 דגשים חשובים בכתיבת צוואה
אף אחד מאיתנו לא אוהב לחשוב על המוות ועל העובדה הברורה והמוגמרת שיום אחד החיים שלנו יגיעו לסופם, אבל...
קרא עוד »
נוב 03, 2020
מתי הגיע הזמן להתגרש
בני זוג רבים שנישאו מתוך אהבה וציפייה לשנים טובות יחד, חשים במהלך הנישואין שהם כבר לא כל כך בטוחים...
קרא עוד »
ינו 27, 2019
מהם ידועים בציבור ומהן הזכויות שלהם?
ידועים בציבור הם זוגות שלא התחתנו ברבנות ולא התחתנו בטקס אזרחי בחו"ל. זוגות אלו מקיימים משק בית ביחד,...
קרא עוד »
ינו 27, 2019